Επέμβαση Kαταρράκτη

Πριν την επέμβαση

Σε περίπτωση που χρειάζεται να υποβληθείτε σε επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη ή αντικατάστασης ενδοφακού θα πρέπει να γίνει ένας προ εγχειρητικός έλεγχος.

Σε περίπτωση που λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή θα χρειαστεί να ενημερώσετε το γιατρό για τη δοσολογία και την αιτία της λήψης.

Ο προ εγχειρητικός έλεγχος περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που θα οδηγήσουν στην επιλογή της κατάλληλης για εσάς μεθόδου. Ο κύκλος των εξετάσεων διαρκεί για περίπου 1,5 με 2 ώρες και ενδεχομένως να βλέπετε θαμπά για 4 με 6 ώρες μετά την εξέταση λόγω των απαραίτητων κολλυρίων που θα σας χορηγηθούν.

Ο γιατρός λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, θα προτείνει τις πιθανές μεθόδους επέμβασης καταρράκτη και τους κατάλληλους ενδοφακούς, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας ανάγκες.

Την ημέρα της επέμβασης

Ο γιατρός θα σας ενημερώσει για προ εγχειρητικές εξετάσεις που ίσως χρειαστούν ( πίεση, γενική εξέταση αίματος, καρδιογράφημα).

Θα προσέλθετε στην επιλεγμένη κλινική με κάποιο συνοδό και θα γίνει η κατάλληλη προετοιμασία με κολλύρια στον οφθαλμό που πρόκειται να χειρουργηθεί.

Μετά την επέμβαση ο γιατρός θα σας δώσει τις μετεγχειρητικές οδηγίες και την αγωγή που θα ακολουθήσετε. Ίσως βλέπετε θολά εξ αιτίας των κολλυρίων που θα σας χορηγηθούν.

Μπορείτε να επιστρέψετε σπίτι αμέσως μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση

Θα πρέπει να εξεταστείτε από τον οφθαλμίατρο την επόμενη ημέρα του χειρουργείου. Οι επόμενες προγραμματισμένες επισκέψεις θα πρέπει να γίνουν στις 10 ημέρες και στον 1ο μήνα.

«Καθαρισμός» YAG Laser (Καψουλοτομή)

Ο φυσικός φακός του οφθαλμού βρίσκεται μέσα σε μία προστατευτική κάψουλα, το περιφάκιο. Κατά την επέμβαση αφαίρεσης του καταρράκτη ο φυσικός φακός αφαιρείται και ο νέος τεχνητός τοποθετείται μέσα στο περιφάκιο.

Υπάρχει πιθανότητα να περάσουν μήνες ή και χρόνια μετά την επέμβαση και η όραση να ξαναγίνει θολή. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται διότι το οπίσθιο τμήμα της προστατευτικής κάψουλας παράγει κύτταρα τα οποία προκαλούν θολερότητα στην όραση. Η κατάσταση αυτή διορθώνεται εύκολα και μόνιμα με την εφαρμογή YAG Laser.

Ο καθαρισμός της κάψουλας με YAG Laser, είναι απλός και γίνεται στο ιατρείο. Αφού προηγηθεί διαστολή της κόρης με κολλύρια , ο οφθαλμίατρος θα δημιουργήσει μία οπή στο κέντρο της προστατευτικής κάψουλας, εφαρμόζοντας το YAG Laser.

Μετά τον καθαρισμό η όραση θα είναι θολή λόγω των κολλυρίων που διαστέλλουν την κόρη. Ο γιατρός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εξετάσει το μάτι σας και θα μετρήσει την ενδοφθάλμια πίεση. Στη συνέχεια θα είστε σε θέση να επιστρέψετε στο σπίτι και τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download micromax firmware
Download WordPress Themes
online free course