ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαρία Χρ. Κανάρη

Οφθαλμίατρος

Η Ιατρός

Η Οφθαλμίατρος Μαρία Κανάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Αποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων και μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις, στις οποίες κατατάσσεται στην 1η σειρά επιτυχίας Πανελληνίως συγκεντρώνοντας 19.940 μόρια, εισήχθη  στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αποφοίτησε το 2006 με βαθμό πτυχίου Άριστα 9,23  έχοντας λάβει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία μέσω της Ιατρικής φροντίδας των μελών του 1ου Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων και ως διδακτικό προσωπικό στα εργαστήρια Ανατομίας και Φυσιολογίας στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έπειτα, εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Δεσποτικού του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά. Απέκτησε την Ειδικότητα Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και ακολούθως εργάστηκε  στο  Νοσοκομειο King’s College Hospital του Λονδίνου ως έμμισθη επιμελήτρια (clinical fellow) του τμήματος παθήσεων του βυθού.
Από το 2016 διατηρεί σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο στα Ιωάννινα. Επιπλέον, διαθέτει συγγραφική και επιστημονική δραστηριότητα και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, με διαλέξεις ή ανακοινώσεις.
Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στον τομέα των οφθαλμικών φλεγμονών.