ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μαρία Χρ. Κανάρη

Οφθαλμίατρος

Η Ιατρός

Η Οφθαλμίατρος Μαρία Χρ. Κανάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα όπου ζεί και εργάζεται μέχρι σήμερα. Aποφοίτησε από το 4ο Ενιαίο Λύκειο Ιωαννίνων, με σύνολο μορίων 19,9 και ήταν 1η στην σειρά επιτυχίας ΠανελληνίωςΣπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε το 2006 με βαθμό Άριστα 9,23. 

Μετά την αποφοίτηση της απο την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία μέσω της Ιατρικής φροντίδας των μελών του 1ου Κ.Α.Π.Η. Ιωαννίνων.Έπειτα εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Δεσποτικού του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά. Εν συνέχεια απέκτησε την Ειδικότητα Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ύστερα εργάστηκε  στο Clinical Medical Retina Fellow, King’s College Hospital του Λονδίνου.

Από το 2016 διατηρεί σύγχρονο οφθαλμολογικό ιατρείο στα Ιωάννινα . Επιπλέον διαθέτει συγγραφική και επιστημονική δραστηριότητα και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση εργασιών δημοσιευμένων σε διεθνή περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ελληνικά και διεθνή, με διαλέξεις ή ανακοινώσεις και έχει λάβει υποτροφίες, βραβεία και διακρίσεις.